Gölge Öğretmen Eğitimi

Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı kişi, özel eğitim gereksinimi olan çocukların eğitim ortamlarına ve sosyal hayata daha etkin katılımını destekleyen, onların gelişim ve eğitim hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bireysel destek uzmanıdır. Bu kişiler, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin eğitimlerini sürdürebilmeleri ve gündelik hayata katılım ve diğer etkinliklere katılımlarını desteklemek için önemli bir rol oynarlar.

Gölge öğretmen eğitim programı, özel gereksinimli ailelerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, terapilerde ve eğitimlerde çalışılan becerilerin çocuğun diğer yaşam alanlarında da desteklenmesi için gerekli becerilere sahip kolaylaştırıcı/gölge öğretmenler yetiştirir.

Gölge öğretmenler çocukların sosyal duygusal işlev düzeyler, bireysel farklılıkları, duyusal ve duygusal profilleri ile ilgili özel olarak eğitilirler. Gerekli eğitimi aldıktan sonra çocukla çalışmaya başlayabilirler. Haftalık olarak kurucu terapistimiz ile toplantılara katılır, gölge öğretmenliğini yaptıkları çocuklarla ilgili haftalık gözlemlerini paylaşır ve kurucu terapistimiz Zehra Işıklı Aldanmaz’ın yönlendirmeleri doğrultusunda haftalık olarak çalışmalarına devam etmeleri beklenir.

Eğitim programı sonunda, özel gereksinimli bireylerin yaşamsal ve eğitimsel ihtiyaçlarını bilimsel yöntemlerle karşılayabilen, aileleri ve okulları arasında etkili ve işlevsel bir işbirliği sağlayabilecek bilgi ve becerilere sahip Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı kişilerin yetiştirilmesi amaçlanmanır. Bu program, katılımcılara şu becerileri kazandırmayı hedefler:

  • Özel gereksinimli bireylerin yaşamsal ve eğitimsel ihtiyaçlarını anlama.
  • Bilimsel olarak kanıtlanmış çocuğa uygun yaklaşım  ve yöntemleri uygulayabilme.
  • Aileler ve okullar arasında doğru ve işlevsel işbirliği kurabilme.
  • Çocuğa gündelik hayatta sosyal duygusal gelişimini destekleyecek şekilde eşlik edebilme.

 

Gölge öğretmen eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için arayınız:

0507 720 4133



Yerimiz Nerede?

Adalet Plaza Kat 7 No:109 Tatvan/Bitlis

İletişim

Bize Whatsapp butonu veya

sensitivepsikoloji@gmail.com

mail adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

©2023. Sensitive Psikoloji - Tüm Hakları Saklıdır.